Het verschil in orthomoleculaire epigenetische en traditionele orthomoleculaire therapie?

DNA

Allereerst Orthomoleculair wat is dat?

Orthomoleculair verwijst naar een benadering van gezondheid die zich richt op het behoud van optimale gezondheid door het aanvullen van het lichaam met de juiste moleculaire stoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen, in optimale concentraties. Het concept van orthomoleculaire geneeskunde werd geïntroduceerd door de tweevoudige Nobelprijswinnaar Linus Pauling en verwijst naar het gebruik van stoffen in de juiste moleculaire samenstelling (optimaal niveau) om de gezondheid te bevorderen en ziekte te behandelen of te voorkomen.

Wat betekent epigenetica dan?

In de Epigenetica onderzoeken we veranderingen in genexpressie (hoe genen tot uiting komen) die optreden zonder wijzigingen in de onderliggende DNA-sequentie. Epigenetische processen kunnen worden beïnvloed door externe factoren, zoals voeding, levensstijl, omgeving en stress. Ze kunnen invloed hebben op hoe genen worden aan- of uitgeschakeld, wat vervolgens van invloed kan zijn op het risico op ziekten en de gezondheid in het algemeen.

Dus orthomoleculair epigenetisch wil zeggen

Het combineren van de termen “orthomoleculair” en “epigenetisch” wijst op de benadering van gezondheid die zich richt op het gebruik van optimale voedingsstoffen en een gezonde levensstijl om gunstige epigenetische veranderingen te bevorderen, de genexpressie te reguleren en zo de gezondheid te bevorderen en het risico op ziekten te verminderen. Deze benadering stelt dat het optimaliseren van voedingsstoffen en levensstijlfactoren invloed kan hebben op de manier waarop genen tot uiting komen en daarmee de gezondheid en het welzijn kan beïnvloeden.

Is er een verschil tussen wat ik als orthomoleculair epigenetisch therapeut doe en een traditionele orthomoleculair therapeut ?

Ja, een orthomoleculair epigenetisch therapeut werkt op een iets andere manier dan een traditionele orthomoleculair therapeut. Natuurlijk zijn we allebei gericht op het bevorderen van je gezondheid door middel van voeding en voedingssupplementen. Maar als orthomoleculair epigenetisch therapeut neem ik ook de principes van epigenetica mee in mijn benadering. Hier zijn enkele verschillen:

Integratie van epigenetica: ik, als orthomoleculair epigenetisch therapeut houd rekening met epigenetische factoren, zoals de invloed van voeding, levensstijl en omgeving op de genetische expressie van een persoon. Ik begrijp dat genetische variaties een rol kunnen spelen in de gezondheid en dat externe factoren kunnen beïnvloeden hoe deze genen tot uiting komen. Dit stelt mij in staat om behandelingen aan te passen op basis van de individuele genetische profielen van mijn cliënten.

Individuele genetische variaties m.b.v. testen

Individuele genetische variaties: Ik kan als orthomoleculair epigenetisch therapeut ook genetische testen gebruiken om de individuele genetische variaties van een persoon te identificeren. Door deze informatie te gebruiken, kan ik specifieke voedingsaanpassingen en supplementen aanbevelen die zijn afgestemd op de genetische behoeften van een persoon. Dit kan helpen bij het optimaliseren van de voedingsstatus en het ondersteunen van de gezondheid op basis van de genetische aanleg van een individu.

leuk als je interesse hebt, stuur me dan een bericht via onderstaand contactformulier. Liefs, Debby

Contactformulier stuur me je bericht