Ortho…wat? Epigenetisch.. wat?

Een hele mond vol, Orthomoleculaire Therapie en dan ook nog Orthomoleculaire Epigenetische Therapie..tjaa..wat betekent dit nu eigenlijk?

Je lichaam is constant op zoek naar balans en herstelt zichzelf

Je lichaam heeft een zelf herstellend vermogen. Het golft (zoals de zee) als het ware op en neer en zoekt constant die balans. Maar wat als er teveel stress in het systeem zit, of je lichaam om wat voor reden dan ook minder goed de balans kan vinden en zich daarom niet goed meer kan herstellen? Dan ontstaan er op een gegeven moment klachten, soms vaag, soms heftig helaas.

Als de bewuste balans zoek is en je klachten ervaart dan komen ze ergens vandaan. Met behulp van Orthomoleculaire Therapie kijk ik welke processen er in je lichaam niet goed verlopen en hoe we dit kunnen verbeteren om ervoor te zorgen dat je je klachten kunt oplossen. Want als je weet waar de oorzaak ligt dan kun je hiermee heel effectief en doelgericht aan de slag.

Homeostase, het lichaam is constant op zoek naar balans

Epigenetische Orthomoleculaire Therapie wil zeggen dat ik inzicht heb in de verschillende – biochemische – processen in het lichaam en daarom een gerichte interventie kan inzetten om het zelfgenezend vermogen te bevorderen en om klachten/ ziekteprocessen te voorkomen of te herstellen.

Orthomoleculair=

De term orthomoleculair is gebaseerd op het Griekse Ortho wat juist of gezond betekend en moleculair staat voor moleculen. Door wetenschappelijke studies naar biochemische processen is er steeds meer kennis beschikbaar over alle werkingsmechanismen in het lichaam. Ook door laboratorium onderzoek is het steeds makkelijker om maatwerk te leveren naar de juiste stoffen die het lichaam op dat moment nodig heeft om het zelf herstellend vermogen te ondersteunen en optimaal te kunnen functioneren.

Met welke klachten kun je bij mij terecht?

Allerlei lichamelijke klachten onder andere: darmproblemen, hormonale klachten, overgewicht, gewrichtsklachten, huidproblemen, slaapproblemen, stress gerelateerde klachten, schommelingen in de bloedsuikers, insulineresistentie, voedselintoleranties. 

Hoe zit een behandeltraject eruit?

Het behandeltraject gaat altijd in overleg. We starten met een anamnese, dit is een vragenlijst en aan de hand daarvan stel ik een behandeling voor. Vanuit een helicopterview kijk ik – aan de hand van de hulpvraag/ klacht – waar het meeste winst behaald kan worden en welke stappen haalbaar zijn voor jou. Een behandeling heeft tot doel om je lichaam te voorzien van de optimale leefwijze en hulpstoffen, vitamines en mineralen om je klachten op te lossen. Op basis van je hulpvraag of op mijn advies kan ik tevens verschillende tests uitvoeren want meten is weten en hiermee kun je doelgerichter klachten oplossen maar dit is niet altijd noodzakelijk.

Liefs, Debby Joannes Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *