Supplementen

De belangrijkste pijlers voor je gezondheid

We proberen allemaal zo gezond mogelijk te leven, toch? Naast de belangrijkste dagelijkse pijlers die ‘alles’ in balans houden hebben we soms een extra steuntje in de rug nodig. Want het is niet altijd makkelijk om alle voedingsstoffen die we nodig hebben uit ons eten te halen. Hier komen supplementen om de hoek kijken.
Welke pijlers zijn dat?

  • voeding
  • slaap
  • beweging
  • (zon/dag)licht
  • sociale contacten
  • water


Himalaya Anapurna hike

Een steuntje in de rug

Stel je voor, je bent de hele dag druk in de weer, eet misschien niet altijd even gezond, en dan mis je al snel wat belangrijke vitaminen en mineralen. Supplementen zijn als een extra steuntje in de rug. Ze vullen de gaten op die je misschien hebt in je dieet.

Neem bijvoorbeeld vitamine D. We zouden allemaal wat zonnestralen moeten vangen om genoeg vitamine D binnen te krijgen, maar laten we eerlijk zijn, in de winter zie je die zon nauwelijks! En daar komt dat handige potje met vitamine D om de hoek kijken.

Of denk aan omega-3 vetzuren. Vis is een geweldige bron hiervan, maar als je niet zo’n visliefhebber bent, is een supplement een makkelijke manier om toch aan je omega-3 te komen.

Supplementen kunnen ook helpen als je specifieke gezondheidsdoelen hebt. Wil je bijvoorbeeld je immuunsysteem een boost geven? Vitamine C kan daar een handje bij helpen. Wil je je huid, haar en nagels versterken? Dan is collageen-poeder misschien iets voor jou.

Ze vervangen geen gezonde maaltijd

Natuurlijk zijn supplementen geen vervanging voor een gezonde maaltijd, maar ze kunnen wel helpen om je op de juiste weg te houden. Het is een beetje zoals een reserveband in je auto: je hoopt dat je hem niet nodig hebt, maar het is fijn om te weten dat hij er is als je hem wel nodig hebt.

Dus, supplementen zijn een handige aanvulling op je dagelijkse routine om ervoor te zorgen dat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt om je op je best te voelen. Makkelijk zat, toch?

Welk merk?

Ik adviseer in mijn praktijk alleen merken suppletie waarvan ik weet dat ze goed geproduceerd zijn en geen onnodige toevoegingen bevatten. Dat is heel belangrijk anders lijkt een potje heel goedkoop maar dan bevat het niet/ of weinig van de stof die je juist goed kunt gebruiken. Goedkoop is dus vaak duurkoop in supplementenland.
Daarom adviseer ik vaak van overschillende supplementen het merk Vitakruid . Als je geïnteresseerd bent in collageen poeder dan adviseer ik ZZAZEN. Dit is mijn eigen product dat ik samen met een technisch laboratorium en met mijn orthomoleculaire kennis samengesteld heb tot een mega goed recept.

Mijn ervaringen met supplementen

Ik heb in mijn praktijk – en ben zelf ervaringsdeskundige – veel ervaring met supplementen. Ik ben alleen wel voorzichtig met het vertellen over de eventuele voordelen hiervan omdat dit bij de wet verboden is. Maar mocht je vragen hebben dan hoor ik het natuurlijk graag.

Supplementen zijn duur

Dat klopt helemaal. De grondstoffen van goede producten zijn prijzig en dat maakt een goed supplement duur. Daarom adviseer ik meestal als het je te duur wordt – wat ik me goed kan voorstellen – koop dan wel het juiste product maar neem dit dan om de dag in in plaats van iedere dag. Je lichaam krijgt het wel binnen op deze manier (alleen wat minder) maar je doet wel dubbel zo lang met je potje.

Een paar belangrijke dingen voordat je supplementen neemt

  • Vraag altijd deskundig advies voor je supplementen neemt, wat goed voor jou is kan voor iemand anders slecht zijn.
  • Gebruik je medicatie, check dan eerst bij je huisarts en/ of apotheek of je een supplement naast je medicatie mag innemen.
  • Bij Vitakruid kun je navraag doen bij de huisapotheker over de combinatie tussen suppletie en je medicatie

Kortingscode Vitakruid en ZZAZEN collageen

Ben je geinteresseerd in Zzazen collageen
en/ of supplementen van Vitakruid? Ga dan
naar www.zzazen.com en/ of vitakruid.nl
en gebruik kortingscode FMDVK voor 10% korting op alles
!

Supplementen

Suppletie weekschema

Ik kan me goed voorstellen dat het handig is om voor jezelf te noteren welke supplementen je per dag/ week inneemt en of je deze in de ochtend, middag of avond inneemt. daarom heb ik een handig supplementen schema voor je