Help, ik word dik van stress!

Dikker worden van stress hoe kan dat?

Getsie!! Ik heb stress en ik word dikker, hoe kan dat? Dat komt omdat je als je stress hebt een stofje aanmaakt om ervoor te zorgen dat je kunt ‘dealen’ met stress. Je bijnieren maken dat stofje (Cortisol) aan en als dit te lang duurt zal je lichaam je stofwisseling laten vertragen om je bijnieren te beschermen. Mooi systeem hè. Hoe doet je lichaam dit? Door je schildklier op een lager pitje te zetten en tjaa.. dat zorgt er helaas ook voor dat je dikker wordt bij langdurige stress. Als je bijnieren weer in de relax-modus komen dan kan het zijn dat je dan weer een te snelle schildklier.. Het mooie beschermingsmechanisme van de natuur want je lichaam is constant op zoek naar balans.

Help ik wordt dik van stress!

Cortisol= het stresshormoon

Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd omdat het vrijkomt in je lichaam als je stress hebt. Dit kan fysieke, mentale of stress zijn als gevolg van een voedselintolerantie – het lang eten van verkeerde voeding – want voor je lichaam geldt: stress= stress. Gezonde spanning is prima maar als je de mogelijkheid niet hebt dit op te lossen kan dat grote gevolgen voor je hebben. Je bijnieren worden overbelast en kunnen het aanmaken van dit stress-stofje niet aan. Als je te weinig cortisol maakt kan dat gevolgen hebben voor je slaapritme, je voedselvertering en voor je afweersysteem.

Onvoldoende schildklierhormoon

Langdurige stress zorgt er dus voor dat je actieve schildklierhormoon niet voldoende aangemaakt wordt. Genoeg tips om dit te doen!

Herken je dit, wil je hier iets aan doen maar heb je geen idee hoe?

Stuur me dan even vrijblijvend een berichtje:
E. Debby@fitmetdeb.nl
T: 088-1050700

Maak een afspraak: in de praktijk voor Orthomoleculaire Therapie in Brabant: Breda – Roosendaal.

Contactformulier stuur me je bericht
Orthomoleculaire Therapie Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *