Gratis supplementen schema

Zie je ‘door de bomen het bos niet meer’?

Supplementen, laten we eerlijk zijn, het kan behoorlijk verwarrend zijn om te weten welke supplementen je echt nodig hebt.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Eerst en vooral, als je je verloren voelt in de wereld van supplementen, ben je zeker niet de enige. De schappen in de winkels staan vol met potjes en flesjes die allemaal beweren de heilige graal van gezondheid te zijn. Dus hoe kies je wat goed voor jou is?

Stap één: Ken je basisbehoeften. Voordat je een supplement inneemt, is het handig om te begrijpen wat jouw lichaam nodig heeft. Dat kan per persoon verschillen. Wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor jou.

Bezoek een deskundige

Hier komt de deskundige om de hoek kijken. Ja, echt waar, het is de moeite waard om een expert te raadplegen. Een orthomoleculair therapeut kan je helpen om te achterhalen welke vitaminen en mineralen jij tekortkomt.

Laat je bloed testen dan weet je het zeker

Bijvoorbeeld, als je merkt dat je vaak moe bent, kan het zijn dat je een tekort hebt aan ijzer of vitamine B12. Maar in plaats van zomaar iets te kopen, laat je bloed testen en krijg een duidelijk beeld van wat je lichaam nodig heeft. Een therapeut kan je dan een gerichte aanbeveling doen.

En vergeet niet: soms is minder meer. Het is verleidelijk om een hele lading supplementen te kopen in de hoop dat je je dan geweldig gaat voelen, maar te veel van het goede kan juist schadelijk zijn. Focus op de essentials en wees niet bang om het simpel te houden.

Kortom

Dus, samengevat:

  1. Begrijp je basisbehoeften.
  2. Raadpleeg een deskundige voor gepersonaliseerd advies.
  3. Laat je bloed testen om te zien waar je tekorten hebt.
  4. Focus op de essentials en houd het simpel.

Op deze manier kun je door de bomen het bos weer zien en krijg je de supplementen die jouw lichaam echt nodig heeft. Easy peasy!

Gratis supplementen schema

Om het duidelijke overzicht te houden van je supplementen kun je onderstaand overzicht gratis downloaden en printen. Voor iedere dag van de week kun je links je supplementen onder elkaar noteren en aankruisen of je ze in de ochtend, middag of avond moet nemen.

Supplementen schema

Wil je meer info over supplementen of over het schema dan hoor ik het graag. Stuur me dan even een mailtje: debby@fitmetdeb.nl
Groet, Debby