Darm ontlasting test

Heb je vaak een keiharde buik, heb je niet iedere dag ontlasting, soms enorme obstipatie of juist een dunne brij? Heb je al stress omdat je een paar dagen weggaat en de pech hebt dat als je weg bent je vaak geen stoelgang hebt..?  Dan is het tijd om er iets aan te doen! Wat gebeurt er in je darmen en wat kan de oorzaak zijn?

Het darmmicrobioom, het regelsysteem voor je immuunsysteem en gezondheid

Niet alleen ieder lichaam is anders, ook het darmmicrobioom is per persoon verschillend. De bacteriën die in jouw microbioom huisvesten kunnen totaal andere zijn dan die van je buurman. Hoe komt dat? Je darmflora wordt bepaald door genetische factoren (hoe ziet de darmflora van je moeder eruit) maar ook door je voeding. Voeding waar het een lichaam perfect op draait kan voor het andere echter funest zijn. Ook is te eenzijdige voeding een drama voor je darmflora dus probeer dan ook lekker veel af te wisselen en verschillende voeding te eten! En wist jij dat je de bacteriën in je darmen totaal 1,5 kilo wegen en dat je deze dus beter met diverse producten moet voeden en het liefst ook met veel vezels uit groenten want dat hebben ze nodig, deze kleine beestjes.

Factoren die van invloed zijn op je darmflora:

Omgevingsfactoren die van invloed zijn op de darmflora  zijn o.a. stress, pesticiden, medicijnen, zware metalen, gifstoffen, roken, gebrek aan sport maar ook de cyclus bij vrouwen. Om je darmflora optimaal te houden is het een kunst om de goede bacteriesoorten te verzamelen –  en deze in de juiste balans te houden – zodat ze zich kunnen nestelen op je darmslijmvlies en de ‘slechterikken’ zoveel mogelijk buiten kunnen houden. Van invloed is de omgevingsfactoren die je darmflora negatief beinvloeden (zie boven) vermijden. Diversiteit en beweging beïnvloeden je darmflora op een positieve manier.

Lekkende darm

Veel factoren kunnen een rol spelen in het krijgen van een lekkende darm. De oorzaak kan onder andere liggen in voeding waar je een intolerantie voor hebt, aan je maagzuur, aan je lever, aan bouwstoffen voor je darmen, aan een schimmel infectie, Candida. Hoewel de cellen zich in je darmen constant vernieuwen duurt het toch wel enkele weken, maanden tot je je permeabele darm hersteld hebt.

Schimmel infectie, Candida kan je veel gezondheidsklachten geven

Een schimmel infectie, Candida komt veel voor bij mensen. Het is een gist die van nature in je darm, mond of geslachtsdelen voorkomt. Als je darmflora verstoord is dan is de kans groot dat schimmels toenemen en een infectie veroorzaken. De infectie kun je dan hebben in je darm, je mond of je geslachtsdelen. Hoe kom je ervan af? Door onder andere suiker te ‘skippen’ in je eten en vezels juist meer toe te voegen aan je voeding. Voor meer tips kun je me even een berichtje sturen.

de relatie met je brein

De relatie met je brein

Volgens neuroloog dr. Perlmutter www.experiencelife.com heeft een evenwichtig darmmicrobioom effecten op het brein. Een goede darmflora is belangrijk om het brein te helen en te beschermen. Hij geeft ook tips uit zijn boek ‘Brain Maker’. Chronische ontstekingen en nitrostress (oxidatieve stress of vrije radicalen) kunnen leiden tot degeneratie van het brein en hij laat in zijn boek zien wat voor invloed de darm bacteriën hebben op de totale gezondheid. Daarom een goede leestip voor iedereen die hierin geïnteresseerd is!

Welke darm ontlasting?

Kamp je met darmproblemen en wil je er nu eindelijk eens vanaf? Dan is wellicht een darm ontlasting test van het lab: Medivere iets voor jou.

Darm Microbioom plus ontlasting test Medivere inclusief testuitslag + voedings & behandeladvies 439,00

Hoe laten we good guys groeien en houden we de bad guys in toom?

Met het darm microbioom worden alle kleine beestjes bedoeld die in je spijsverteringsstelsel ‘huisvesten’, vaak in je dikke darm. Dit kunnen onder andere bacteriën, schimmels, gisten, virussen zijn. Deze UITGEBREIDE ONTLASTING TEST van Medivere is een absolute aanrader omdat het precies aangeeft welke ‘goede beestjes’ je meer moet voeden om een lekker groot groen ‘voetbalveld’ te kweken – en ik help je daarbij – en welke ‘slechte beestjes’ we beter in toom moeten houden en ook daar help ik je graag mee. Als we namelijk dit enorme ‘bacteriebedrijf’ in onze darmen in balans willen hebben dan is het de kunst om een groot groen ‘good guys’ grasveld te creëren om de ‘bad guys’ in toom te kunnen houden. Deze slechte bacteriën mogen best huisvesten in je darmen maar dan geef je ze de kans niet om te overheersend te worden. De DARM MICROBIOOM PLUS TEST is dan ook van vitaal belang voor het verbeteren of op peil houden van je immuunsysteem en je gezondheid.

Mail of bel me dan eventjes want ik kan je hierbij helpen.
Groet, Debby Joannes
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut